Det må vi kunne gøre bedre

Det må vi kunne gøre bedre

Behandl Os Ordentligt siger

I de sidste 30-20-10 år er vi blevet markant meget dårligere til at bryde den sociale arv

Vi går rundt og tror vi er nogen af de bedste i verden men nej det er vi så ikke, vi er dårligere til det end amerikanerne.

Modsat tidligere hvor børnene fulgte i deres forældres fodspor når det gælder uddannelse, så er der ikke sket noget til det bedre vedr. den sociale arv.

Trods gratis uddannelse og der bliver lavet en masse tiltag for at få flere med, men nej tiltagene og den gratis undervisning hjælper ikke på at knække koden på den sociale arv.

Vi ligger på linje med rigtigt mange andre lande. Vi har også set at stramninger og økonomiske straffe ikke kan ændre den sociale arv.

Nu kan vi se der er sket en masse andet i vores samfund i 2020 som også påvirker børnene i skolerne, det med hjemsendelse, vil give ekko i mange mange mange år.

Når der er lavet uorden i tingene, skulle vi måske tage skeen i den anden hånd og lave en masse nye tiltag og undervisningsformer.

Det kunne jo være hvis vi ændrer og forandre skolerne og den danske uddannelsessystem og ser om der ikke kan komme noget bedre ud af undervisningen

Så vi igen kan få knækket koden til den sociale arv i form af ros og medmenneskelig forståelse og nye tiltag af undervisningsformer, lad os komme i gang, heller i dag end i morgen

Der er en stor fortælling om det danske uddannelsessystem

(Som også bliver portrætteret vidt og bredt i andre lande. Men det er bygget op omkring, hvordan vi klarede os for 10-20-30 år siden, hvor vi i høj grad brød den sociale arv, siger Rasmus Landersø til Berlingske

– Nu er det gået den anden vej, vi ligger på linje med andre lande og er ikke længere unikke på trods af de mange tiltag, vi har indført, og som på papiret skulle give større social mobilitet, siger han videre). (Kilde. msn.com)

Læs mere på msn.com