Skal banken og magthave vide alt du køber

Skal banken og magthave vide alt du køber

Behandl Os Ordentligt siger

Kan vi blive ved at acceptere at man vil fjerne kontanterne helt så man kun kan bruge elektronisk betalingsform

Regeringen har næsten lige fremsat en forslag om at nedsætte kontantbetaling fra 50.000 Kr. til højest kontant betaling fra kunder på maks. 20.000 Kr.

Når man fjerner mere og mere at folk kan betale med kontanter, vil det blive sådan at alt du køber, har du ikke for dig selv længere, uanset om det er cigaretter, toiletpapir, kondomer eller pornoblad, så kan det ses af andre, så din personlige frihed bliver endnu mere indsnævret…

Der bliver hele tid talt om hvidvaskning af penge og derfor man begrænser brugen af kontanter, det sjove af det hele er at når det virkelig handler om hvidvaskning handler det tit om milliarder og den slags vil forsætte uanset om vi afskaffer kontanter eller ej…

Lad os nu slå fast at hvidvask sker ved at man laver et køb for penge som der ikke er blevet betalt skat af. Så kan man godt undre sig over at man kun koncentrerer sig om dem som få et par kroner for at hjælpe naboen i en svær tid i stedet for at tage de store kanoner som hvidvasker for milliarder, men måske fordi staten godt ved at det er svært at tage de store, så er det nemmere at gå efter den lille mand.

Det vil derimod sætte den normale borger, der modtager deres løn eller ydelser totalt under administration og så kan regeringer ud fra det de ser folk, køber give evt. et points system som man har i Kina nu, der kan den kinesiske regering give points efter hvad borgerne i Kina køber om du køber bleer til dine børn, madvare eller tøj kontra om du køber slik, chips, blade, alkohol, rejser osv…

Vi må huske på at der stadig er svage, syge eller ældre i samfundet som ikke kan magte at spare op til en større udgift og nemmere kan gøre det ved at have kontanter liggende. Et andet aspekt er også at spærre vi vores dankort pga. mistanke om tyveri, så vil der gå ca. 14 dage uden vi igen har et kort og kan handle, så hvordan kan vi købe mad i de 14 dage, hvis vi ikke har kontanter liggende, da der jo stort set ingen banker er som ligger inde med penge, så vi kan hæve i banken. Eller som i flere steder i landet ligger den nærmeste bank som har kontanter over 100 km væk.
Kontanter kan ikke undværes, da den digitale verden ikke er lige nemt og virker i alle tilfælde.

Banken læser med når man handler  
(Sådan skriver Peter H til nationen! om det lovforslag, regeringen netop har fremsat om at sænke kontantforbuddet, så virksomheder højst må acceptere kontantbetalinger fra kunder på 20.000 kr.

Den nuværende grænse er 50.000 kr., og den blev indført for lidt over to år siden, da Danske Banks hvidvaskningsskandale rullede). (Kilde. ekstrabladet.dk)

Læs mere på ekstrabladet.dk